Co jemy?

Razem z wędlinami, chlebem i przetworzonymi warzywami czy słodyczami przeciętny Polak zjada co roku około 2 kg chemikaliów. To wagowy ekwiwalent trzech pudełek proszków do prania. Dlatego półki z najtańszą żywnością warto traktować jak dział chemiczny. Wbrew bowiem temu, co wciskają nam sieci handlowe i branża spożywcza, za produkt wysokiej wartości trzeba sporo zapłacić.  …

Details

Dlaczego warto odkwasić organizm?

Kwasy powodują uszkodzenie wewnętrznych ścian naczyń krwionośnych (podobnie jak wolne rodniki). Tam gdzie gromadzą się kwaśne zanieczyszczenia mogą występować zaburzenia w krążeniu krwi. Krew staje się gęsta, sklejają się czewone krwinki (w kwaśnym środowisku gęstniejąca krew zatyka kapilary, a stąd już blisko do nadciśnienia). Do narządów nie dociera wystarczająca ilość krwi, a to może prowadzić…

Details